Confidenţialitate

Peste 24.000 de polițiști, jandarmi și pompieri, mobilizați în minivacanța de Sfânta Maria

Peste 24.000 de polițiști, jandarmi și pompieri sunt mobilizați în minivacanța de Sfânta Maria. Peste 4.800 de pompieri sunt pe poziție în această perioadă. De asemenea, 80 de salvatori vor fi prezenţi pe autostrăzile A2 şi A4 și sunt gata să acorde primul ajutor dacă va fi nevoie.

Dat fiind că marți, cînd e Adormirea Maicii Domnului, va fi hram în multe biserici, pompierii au verificat lăcașurile de cult și au instruit personalul pentru a preveni incendiile.

De asemenea, au controlat hotelurile și pensiunile de la munte şi de pe litoral pentru a se asigura că sunt respectate măsurile privind protecţia la incendiu.

În zonele în care sunt organizate festivaluri și serbări, se vor afla permanent echipaje de intervenţie pentru stingerea incendiilor şi acordarea primului ajutor.

Totodată, având în vedere că în acest sfârşit de săptămână e de așteptat cA mulți români să se îndrepte spre mare, pe autostrăzile A2 şi A4 vor fi zeci de salvatori cu autospeciale de descarcerare şi acordare a primului ajutor.

Cei care vor merge la iarbă verde, la un grătar, sunt sfătuiți să aprindă focul doar în locurile special amenajate, cât mai departe de vegetaţie şi în niciun caz dacă bate vântul. Înainte de a pleca trebuie să stingă focul.