Confidenţialitate

Peste 200 de depozite ilegale de gunoi, găsite de autorități în zona Capitalei | AUDIO

La vânătoare de depozitele ilegale de gunoi: în numai o lună, autoritățile au găsit în București peste 200 de astfel de locuri.

S-au dat amenzi care au ajuns la 300.000 de lei. Proprietarii care nu curăță aceste terenuri riscă și acțiuni penale, avertizează ministrul Mediului.

În luna februarie, cei de la Garda de Mediu, împreună cu poliția Capitalei, au verificat mai multe zone din oraș. Au găsit până acum 212 locuri care se transformaseră în depozite ilegale de gunoi.

Unul dintre ele se află în zona Fundeni, unde a fost și ministrul Mediului, Tanczos Barna:

„La aceste locații am găsit zeci de mii de tone de deșeuri depozitate ilegal, aproape 100.000 metri pătrați de suprafață acoperită total sau parțial cu asemenea deșeuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile îi avertizează pe cei care nu curăță terenurile respective riscă și acțiuni în instanță:

„Am surprins în același timp în flagrant, de foarte multe ori, persoane, mijloace de transport, care depozitau deșeuri în zone nepermise. Există chiar un bussines, se pun anunțuri în diverse locuri. Vom identifica inclusiv acele persoane și acele societăți comerciale care, practic, fac un bussines din această activitate ilegală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

300 000 de lei este valoarea amenzilor din ultima perioadă. Autoritățile fac apel la cetățeni să anunțe dacă văd astfel de locuri care devin depozite de gunoi.

  • Mihai Bucureșteanu