Peste 2.800 de locuri în școlile de agenți și subofițeri, scoase la concurs în ianuarie 2018

Școlile de agenți și subofițeri organizează admitere în ianuarie 2018 pentru 2.880 de locuri, în vederea diminuării deficitului de personal în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1.600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

Locurile scoase la concursurile de admitere sunt comune, femei și bărbați, cu excepția celor aprobate la școala de Subofițeri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești care sunt doar pentru bărbați.

Până la data de 5 decembrie 2017, candidații pot depune documentele necesare pentru înscriere, iar fiecare unitate de învățământ va avea o tematică și o bibliografie de concurs pe site-ul oficial.

Școlile postliceale ale MAI organizează concursurile de admitere în perioada 13-21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei școli.

Proba de verificare a cunoștințelor constă într-un test scris.

Pe lângă testul scris, candidații vor avea de trecut probele sportive, testul psihologic și evaluarea medicală.

Școlile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie sunt Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina — 1.300 locuri, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca — 300 locuri, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea — 280 locuri, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani — 350 locuri, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni — 350 locuri și Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești — 300 locuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS