Confidenţialitate

Peste 2.000 de polițiști, angajați din penitenciare și din armată, protestează în fața Guvernului. Cer măririle de salariu aprobate în 2017 | AUDIO

 Angajații din MAI și MApN protestează, miercuri, în București. Sunt nemulțumiți, în principal, de faptul că legea salarizării unitare nu este aplicată și la nivelul instituțiilor în care aceștia activează.

Oamenii spun că, din acest motiv, de ani de zile salariul nu este cel negociat și prevăzut de legislație. Jandarmeria avertizează că numărul protestatarilor este mai mare decât ce prevede legea în context epidemiologic și le cere organizatorilor să asigure măsuri de protecție.

Peste 2.000 de angajați din Poliție s-au adunat la ora 10:00 în fața Guvernului. Sunt nemulțumiți că, de ani de zile, nu iau salariul prevăzut de legea votată în 2017. De la angajat la angajat, sumele restante pot varia între 200 și 1.000 de lei pe lună. Am stat de vorbă cu câțiva protestari care și-au strigat cererile în stradă.

„Pentru salarii mai mari, să ne dea salariile din urmă, să respecte legea. Ar însemna foarte mult pentru că avem rate la bănci”, spune o protestatară.

„Protestăm pentru că nu se pune în aplicare legea din 2017 cu măririle anuale a salariilor. De doi ani nu au mai fost măriri”, spune un alt angajat venit la protest.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Protestatarii au plecat apoi în marș, prin centrul Bucureștiului spre sediul Ministerului de Interne de unde așteaptă soluții la revendicările lor. Dacă nu primesc răspunsuri concrete, sindicaliștii spun că protestele nu se vor opri:

„Probabil că vom continua cu aceleași forme de protest atât cât ne permite legislația. Vom fi decenți în continuare, vom respecta legea, dar totodată trebuie să ne obținem și drepturile”, spune un alt protestatar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele sindicatului național al polițiștilor, Vasile Zelca, a spus marți seară, la Europa FM că se poate ajunge chiar și la blocarea sistemului. Protestatarii mai cer și actualizarea pensiilor militare dar și calcularea sporurilor și cuantumului indemnizației de chirie la valoarea anului în curs.

Autor: Raul Bambu

Citește și: NATO va trimite în România forțe suplimentare „cât se poate de rapid”, anunță Vasile Dîncu, ministrul Apărării | AUDIO