Confidenţialitate

Peste 2.000 de ambulanţe pentru SMURD şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Guvernul va vota o ordonanţă prin care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) să cumpere peste 2.000 de ambulanţe pentru SMURD şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, achiziţia se va face printr-un program pe o perioadă de patru ani fiind vorba despre 2.200 de ambulanţe de tip A, pentru pacienţii neasistaţi, de tip B, pentru intervenţie de urgenţă şi prim ajutor, şi de tip C, pentru urgenţele medicale majore, cu medic la bord.

Pentru SMURD, se vor achiziţiona doar ambulanţe de tip B şi C.

Carmen Dan a precizat că peste 50% din parcul de ambulanţe SMURD şi SABIf depăşesc şapte ani vechime, iar mare parte din acestea au atins chiar 10 ani.

De asemenea, ministrul de Interne a adăugat că secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, va coordona achitivităţile privind finanţarea şi derularea procedurilor de achiziţie, precum şi livrarea ambulanţelor.

Premierul Mihai Tudose a spus, la rândul său, că înţelege nemulţumirea sindicaliştilor care au pichetat, miercuri, ministerul Sănătăţii şi ministerul Muncii.

La şedinţa de Guvern, care a început la ora 16.00, nu participă şi vicepremierul Sevil Shhaideh, care a fost audiată la DNA, miercuri după-amiază.