Confidenţialitate

Sevil Shhaideh, la DNA

Vicepremierul Sevil Shhaideh a sosit miercuri la sediul DNA, unde ar urma să aibă loc noi audieri în dosarul “Belina“, în care este suspectată de abuz în serviciu.

Şi Orlando Teodorovici se află la sediul DNA, ca martor, potrivit propriilor declaraţii.

Prezenţa lui Sevil Shhaideh la DNA are loc în contextul în care premierul Mihai Tudose doreşte înlocuirea sa din Guvern tocmai din cauza problemelor în justiţie, iar joi este programată şedinţa Comitetului Executiv al PSD în care este aşteptată decizia definitivă pe acest subiect.

În aceeaşi situaţie se află şi Rovana Plumb, acuzată în acelaşi dosar.

Shhaideh se află pentru a doua oară la DNA în acest dosar, prima dată ea venind la sediul direcţiei în data de 22 septembrie.

Vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin procurorii anticorupţie.