Confidenţialitate

Peste 160 de milioane de oameni din SUA, afectați de caniculă. Un motociclist a murit în timpul unei expediții | AUDIO

Val de caniculă și în SUA. Las Vegas a atins un record de temperatură – aproape 49 de grade Celsius. Căldura extremă a făcut și victime – un motociclist a murit în timpul unei expediţii. Peste 160 de milioane de persoane, aproape jumătate din populația SUA, sunt afectate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Parcul Național Death Valley din California – cunoscut drept unul dintre cele mai calde locuri din lume, termometrele au atins și 54 de grade. Un motociclist aflat în expeditie aici a murit din cauza expunerii la căldură, iar camarazii săi au ajuns la spital.

De asemena, și sud-estul Statelor Unite și Coasta de Est au înregistrat temperaturi înăbușitoare, cu avertismente de căldură excesivă în vigoare din Florida până în Massachusetts.

Și 4 bărbați din zona Portland, Oregon, au murit cel mai probabil din cauza căldurii excesive, potrivit presei locale.

Temperaturile ridicate au provocat mai multe incendii în California, unde mii de acri au ars.

Valul de căldură vine în urma celui mai fierbinte iunie înregistrat vreodată pe Pământ, potrivit Serviciului Uniunii Europene pentru schimbări climatice.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: ANM: Valul de caniculă persistă până săptămâna viitoare. În sudul țării, temperaturile maxime la umbră vor atinge 40 de grade | AUDIO