Peste 150 de persoane din comuna Petreștii de Jos „au pescuit” în bălţile din gropile de pe Drumul Judeţean 107 L

Protestatarii au vrut ca în acest fel să atragă atenția autorităților asupra stării dezastruoase a drumului distrus în urmă cu 8 ani de autocamioanele care au lucrat la Autostrada Transilvania.
Oamenii s-au adunat pe drumul județean purtând pancarte cu mesaje precum „Cimitirul 107 L”, „De la Turda la Petreşti, toţi sfinţii îi pomeneşti”, „Taxe plătim, drum asfaltat când primim?”. De asemenea, protestatarii au huiduit şi au strigat „Hoţii”, „Mincinoşii” şi „Dacă asfalt nu primim, noi aici nu se oprim”.

Mai mulţi protestatari au adus cu ei și undiţe, cu care „au pescuit” simbolic în bălţile formate în gropile de pe drum. Iar unul dintre ei și-a adus și mașina stricată pe o platformă de care a legat o coroană mortuară cu mesajul „Veşnică odihnă DJ 107 L”.

Oamenii spun că sunt revoltați că de opt ani de zile acest drum nu este reparat și că din cauza gropilor trebuie să își repare mașinile practic în fiecare lună plătind sute de lei. Sătenii se mai plâng și că din cauza drumului distrus intervenţiile ambulanţei şi ale maşinilor de pompieri se fac cu întârziere.

Drumul este în întreținerea Consiliului Județean Cluj, dar potrivit conducerii acestei instituției în 2013 a fost cedat la cerere celor de la drumuri naționale pentru a fi reparat, însă licitația a fost oprită și nu s-a mai întâmplat nimic după aceea. Ca atare consiliul județean a efectuat doar câteva lucrări de întreținere pe acest drum și nu reparații serioase sau asfaltarea sa așa cum cer sătenii.

Localnicii din Petreştii de Jos sunt deciși ca în perioada următoare să organizeze un nou protest la Consiliul Judeţean Cluj.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS