Peste 150.000 de turişti îşi petrec minivacanţa de 1 Decembrie la munte sau în pensiunile rurale

Peste 150.000 de turişti sunt aşteptaţi să îşi petreacă minivacanţa cu ocazia Zilei Naţionale de 1 Decembrie în ţară, cele mai căutate locuri fiind staţiunile montane şi cele balneoclimaterice, dar şi turismul rural.

La pensiuni aproape toate locurile de cazare sunt ocupate, spun consultanţii din domeniu consultaţi de News.ro.

Majoritatea hotelurilor, vilelor şi pensiunilor asigură cină festivă cu ocazia Zilei Naţionale, iar o cameră într-o pensiune rurală costă între 70 şi 120 de lei, în timp ce preţul minivacanţei poate ajunge în medie la 2.500 de lei de familie.

”În staţiunile interne sunt aşteptaţi peste 150.000 de turişti, este cea mai mare cifră de până acum în ce priveşte vacanţa de 1 decembrie. Ca premieră, turiştii români au început să-şi rezerve minisejurul cu mai mult timp înainte faţă de anii trecuţi, foarte multe rezervări având loc în luna septembrie. Aşa cum 1 Mai reprezintă oarecum o predeschidere a sezonului de vară, la fel, 1 Decembrie introduce turiştii în atmosfera de iarnă”, a declarat pentru News.ro consultantul în turism Traian Bădulescu.

Cele mai solicitate pachete turistice sunt pentru staţiuni montane şi turism rural, spune el.

”Valea Prahovei va fi extrem de aglomerată în această perioadă, cu majoritatea hotelurilor având grade de ocupare de peste 90%. De asemenea, mulţi români aleg şi staţiunile balneoclimaterice, unde hotelurile oferă tarife foarte avantajoase iar cadrul natural este deosebit. O altă categorie de turişti alege oraşele istorice, cu pieţe de Crăciun, precum Sibiu sau Braşov”, precizează Traian Bădulescu.

Majoritatea hotelurilor, vilelor şi pensiunilor asigură cină festivă cu ocazia Zilei Naţionale, punând la loc de cinste drapelul naţional, foc de tabără precum şi elemente tradiţionale, precum folclor, artizanat etc.

Ceva mai puţini turişti aleg city break-uri în marile oraşe europene sau circuite ale pieţelor de Crăciun, pachete turistice oferite de agenţiile de turism şi care includ oraşe precum Viena, Budapesta, Praga, Bratislava, subliniază consultantul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS