Confidenţialitate

Peste 130 de cazuri de coronavirus în Italia, potrivit noului bilanț

Italia raportează, duminică, 132 de infectări cu noul coronavirus, între care și cele două decese înregistrate în nordul Peninsulei.

Potrivit celui mai recent bilanţ, 89 de cazuri au fost înregistrate în Lombardia (în regiunea Milano), 25 în Veneto (în zona Veneţia), 9 în Emilia-Romagna (în jurul Bologna), 6 în Piemont (Torino), la care se adaugă 3 în regiunea Roma (Lazio).

Protecţia Civilă Italiană a precizat că, în ultimele zile, au fost efectuate peste 3.000 de teste de depistare a Covid-19. Unele rezultate sunt încă așteptate.

Pentru moment, autoritățile sanitare nu au reuşit să identifice “pacientul zero”, acela care a declanşat epidemia în Italia.

În consecință, este dificil de prevăzut amploarea contagiunii.

Guvernul italian a plasat în carantină două zone din Lombardia (în jurul oraşului Codogno) şi Veneţia, precum şi o localitate din apropiere de Padova pentru a încerca să ţină sub control această epidemie de Covid-19, fără precedent în Europa.

Mii de paturi sunt pregătite în structuri militare sau hoteliere pentru a primi eventualele persoane plasate în carantină sau bolnave.