Confidenţialitate

Peste 12.000 de români au donat sânge în ultimele 5 zile, potrivit Guvernului

Guvernul a anunţat, vineri, că peste 12.000 de cetăţeni au donat sânge în ultimele 5 zile, o parte importantă fiind pusă la dispoziţie pentru salvarea cetăţenilor Ucrainei.

”Sunt mândru de generozitatea şi mobilizarea românilor care au venit în sprijinul ucrainenilor aflaţi în suferinţă”, transmite premierul Nicolae Ciucă, făcând apel la continuarea acţiunile umanitare atât de necesare poporului ucrainean.

”Românii donează sânge pentru militarii şi civilii ucraineni răniţi în agresiunea militară! Peste 12.000 de cetăţeni români au donat sânge în ultimele cinci zile, o parte importantă fiind pusă la dispoziţie pentru salvarea cetăţenilor Ucrainei”, a transmis Palatul Victoria.

Startul campaniei a fost dat, la 27 februarie, de premierul Nicolae Ciucă şi mai mulţi membri ai cabinetului său, care au donat sânge pentru răniţii ucraineni.

”Mulţumesc românilor care şi-au deschis inimile şi participă la această campanie umanitară! Puterea solidarităţii este o linie de apărare esenţială împotriva oricărei agresiuni. Sunt mândru de generozitatea şi mobilizarea românilor care au venit în sprijinul ucrainenilor aflaţi în suferinţă. Fac apel să continuăm acţiunile noastre umanitare atât de necesare poporului ucrainean, în acest moment”, a spus șeful executivului.