Confidenţialitate

Peste 11 milioane de măști destinate persoanelor defavorizate au rămas nedistribuite | AUDIO

Peste 11 milioane de măşti de protecţie cumpărate de statul român pentru persoanele defavorizate, au rămas nedistribuite. Măştile au fost cumpărate  în baza unei Ordonanţe din starea de urgenţă. E nevoie acum de o modificare a legislaţiei, care să permit distribuirea măştilor şi pe durata stării de alertă.

Ministerul Sănătății a cerut ca măștile rămase nedistribuite după terminarea stării de urgență să fie trimise de autoritățile locale înapoi la DSP-uri.

PNL și PSD cer, însă, modificarea legislației astfel încât măștile de protecție să fie împărțite în continuare cetățenilor și pe perioada stării de alertă. Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru.

”Eu nu am informația că au fost solicitate prea multe măști. Ministerul Sănătății a făcut achiziția pe numărul de măști care a fost solicitat.

Nu era corect să verificați că ele au și ajuns la cetățeni?

 Noi le-am dat către autoritățile locale. Autoritățile locale sunt cele care le distribuie către cetățeni. Am întors acest proiect de lege în comisie, în care să putem face un amendament să putem dirija și pe perioada stării de alertă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, dă vina pe primării pentru că nu au distribuit măştile.

”Ce ar trebui să se întâmple cu cele 13 milioane de măști care sunt în depozit și care nu au ajuns la persoanele defavorizate?

Trebuie distribuite tot la persoanele defavorizate. În unele localități primăriile au fost serioase și au distribuit, în altele nu”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă, aprobată anul trecut, măştile trebuiau distribuite în termen de 3 zile.

2,3 milioane de persoane trebuia să primească gratuit măști de protecție, pentru care Guvernul a plătit 230 de milioane de lei. Fiecare persoană din categoria celor defavorizate trebuia să primească  50 de măști de persoană.

  • Liliana Nicolae