Peste 11.000 de solicitari pentru programul ‘Prima Casa’ au fost aprobate de Fondul National de Garantare a Creditelor, din ianuarie pana in luna iunie

Cele mai multe dosare aprobate – aproape 28% – au fost ale beneficiarilor din București. Cele mai puține solicitări au fost depuse în județele Călăraşi, Ialomiţa şi Giurgiu.

Programul Prima Casă a fost accesat mai ales de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 şi 35 de ani, care au preferat să achiziționeze apartamente cu 2 camere, arată datele Fondului de Garantare a Creditelor.

În primele 6 luni a fost cheltuit jumătate din fondul total de 2 miliarde de lei. În clasamentul pe județe, cele mai multe solicitări au fost făcute din București – 27,6%. Capitala este urmată de județul Cluj cu 8 %, de Ilfov cu 7 procente, de județul Timiș cu aproape 6% și de județele Constanţa, Braşov, Sibiu şi Iaşi, cu procente cuprinse între 3 și 5% fiecare. Cele mai puţine cereri de credite au venit din Călăraşi, Ialomiţa şi Giurgiu – câte 33 de solicitări fiecare. Valoarea medie a creditelor aprobate – pentru perioada 2009-2014 – de 38.300 de euro.