Peste 100 de parinti din comuna vasluiana Albesti au protestat in fata scolii din localitate (AUDIO)

Potrivit autorităţilor, firma care a câştigat licitaţia pentru construcţia şcolii din Corni Albeşti, refuză să finalizeze lucrările.

Practic în şcoală mai trebuie rezolvată problema căldurii şi mai sunt de pus la punct câteva detalii privind mobilierul.

De câţiva ani aproximativ 300 de copii învaţă în condiţii improprii, într-un local vechi, în timp ce în localitate există o şcoală nouă pe care nu o pot folosi.

Primarul din localitatea vasluiana Albeşti Monica Amanci a declarat că de câteva luni constructorul a închis unitatea de învăţământ şi nu permite accesul înăuntru deoarece nu a fost făcută recepţia clădirii.

Cu toate acestea părinţii sunt decişi să intre în şcoală şi să facă ei ultimele reparaţii numai pentru ca elevii să poată beneficia de noul local.

La protest a fost prezent şi prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică. Acesta a declarat că reprezentanţii firmei de construcţii au solicitat rezilierea contractului, fără să motiveze acest lucru, în condiţiile în care există banii pentru finalizarea lucrărilor.

O soluţie pentru rezolvarea problemei se aşteaptă acum de la minister.