Confidenţialitate

Peste 100 de localități din România, afectate de lipsa apei. Apele Române: Folosiți rezervele de apă rațional | AUDIO

Probleme în alimentarea cu apă în zeci de localități din aproape toată țara. Administrația Apele Române face un apel pentru folosirea rațională a rezervelor de apă. Din cauza secetei, coeficientul de umplere din principalele 40 de lacuri de acumulare va scădea de la 82%, cât este în prezent, la 68% la finalul lunii.

Apele Române: „Recomandăm ca udatul grădinilor și umplerea unor bazine să se facă cu foarte multă prudență”

„Populația trebuie să înțeleagă că sistemele de alimentare cu apă potabilă au fost dimensionate fără posibilitatea de irigații, de aceea recomandăm ca udatul grădinilor și umplerea unor bazine să se facă cu foarte multă prudență. Dacă se respectă avertismentele noastre, în acest moment putem spune că putem asigura necesarul de apă brută pentru toți beneficiarii din sursa de apă de suprafață în regim centralizat”, a explicat pentru Europa FM Ana Mariu Agiu, Apele Române.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest moment, sunt afectate de secetă: 28 de localități (din județele Botoșani și Galați), 77 de localități (din județele Bacău, Neamț și Vrancea), 5 localități (în județul Cluj) și 5 localități (în județul Argeș).

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Secetă fără precedent în Peninsula Iberică. Mai multe zone din Spania și Portugalia nu au mai fost atât de aride în ultimii 1000 de ani | AUDIO