Confidenţialitate

Peste 100 de cabinete de vaccinare își suspendă, temporar, activitatea | AUDIO

De astăzi, peste 100 de cabinete de vaccinare au activitatea suspendată temporar, în vreme ce altele își reduc programul de funcționare la doar câteva ore pe zi  – spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

S-a ajuns în această situație, deoarece numărul persoanelor vaccinate zilnic a scăzut, în ultima perioadă, dar și pentru că unii medici vor face parte din echipele mobile care vor vaccina populația de la sate:

”102 centre de vaccinare au activitate suspendată temporar, ceea ce înseamnă mai mult de 10% din numărul total de centre la nivel național, alte 305 fluxuri din centrele rămase active au activitate sistată temporar și pentru 364 de centre de vaccinare programul de lucru a fost redus la 6 ore sau la 4 ore. Sunt centre care vor avea activitatea închisă în zile din săptămână pentru a permite echipelor mobile să meargă în localitățile din rural”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că perioada verii e un moment bun pentru a ne vaccina anti-COVID, în condițiile în care pot fi amenajate oriunde centre pentru imunizarea populației:

”Acesta este momentul propice, este sezonul cald, putem să organizăm o paletă diversă de activități de vaccinare cu echipe mobile, în locații atipice, pe plajă, în spații turistice, lucru care ar putea să fie mult mai dificil în perioada sezonului rece.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Valeriu Gheorghiță spune că, până acum, mai puțin de 1300 de comune au avut activitate de vaccinare, ceea ce înseamnă aproape 45 la sută din comune la nivel național.

În Comuna Florești din Cluj, au fost până acum cele mai multe persoane vaccinate: peste 14 mii. Urmează Dumbrăvița din Timiș, Chiajna din Ilfov și Recea din Maramureș.