Confidenţialitate

Peste 100.000 de turiști pe litoral, deși prețurile au crescut faţă de începutul lunii iulie

Este perioada in care oferta se aliniază la cerere iar numărul turiștilor care preferă varful de sezon este uriaș, susțin hotelierii.

Plaja din dreptul căreia se aude sunetul liniștit al valurilor este la o aruncătură de băț de cea mai zgomotoasă zonă din nordul stațiunii Mamaia.

Cea a cluburilor în care, în week-end, se petrece non stop.

Suntem în campingurile răcoroase dinspre Năvodari, pline de turiști care demonstrează, astfel, că vacanța la rulotă, în plină pandemie, este una dintre cele mai sigure variante de relaxare pe litoral.

Și ieftină, spun turiștii:

„Nu atâta cât ieftină, cât stai în natură. Este 130 de lei pe zi, inclusiv curentul, două persoane, cu utilități, parcare rulotă, parcare mașină”. 

O turistă, a cărei familie a închiriat o rulotă, special pentru a veni la mare este încântată că a recurs la această soluție:

„E o ambianță mult mai frumoasă. Uitați și dumneavoastră ce fel e in jur. Dacă se mai dă și cu un cântec și cu un foc de tabără, e perfect, e minunat”.  

În celelalte stațiuni de pe litoral, abia puteai să arunci un ac. Iar prețurile sunt mai mari decât în Italia, constată un turist intors in România:

„Foarte mari. Vii aici cu 300-400 (pe zi) și cu un copil, nu zic cu doi, și când pleci acasă, pleci fără bani. Bănuiesc că trebuie să vii cu remorca cu bani după tine ca să poți să te descurci”. 

A fost un week-end plin și pentru echipele de control care au verificat, in toate stațiunile, modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară. S-au dat amenzi in valoare de peste100.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, de aproape 35.000 de lei, a primit-o organizatorul unui festival de muzica electronică din Mamaia Nord.

Un reportaj realizat de corespondenta Europa FM la Constanţa, Ghiulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.