Confidenţialitate

Peste 100.000 de certificate europene Covid au fost eliberate, deja, în România | AUDIO

Peste 100 000 de mii de certificate europene COVID au fost eliberate deja în România. Este vorba de documentul privind călătoriile în Uniune pentru cei vaccinați, care au trecut prin boală sau au un test negativ.

Acesta poate fi descărcat de pe site-ul certificat-covid.gov.ro

De la 1 iulie certificatul este disponibil în toate țările din Uniunea Europeană.

Platforma a fost deschisă dimineață în jurul orei 8. Am intrat pe site-ul certificat-covid.gov.ro  A fost nevoie de o adresă de e-mail, unde am primit un link de autentificare. Odată ce am intrat pe el, platforma mi-a oferit opţiunea de a genera un certificat nou. Am avut de completat un scurt formular cu datele personale, apoi am primit mesaj că e în lucru certificatul. În mai puţin de un minut, a fost gata. A apărut în forma unui cod QR şi putea fi descărcat şi ca PDF pentru a-l printa.

Peste 100 000 de români și-au descărcat acest certificat în primele ore, spune purtătorul de cuvânt al STS – Cătălin Chirca:

”La ora 10.10 am avut aproape 80.000 de certificate de vaccinare emise, în același timp au fost 2.200 de certificate de testare și 2.100 de certificate de recuperare”.

Dacă întâmpinați probleme – puteți apela la call center – anunță secretarul de stat – Andrei Baciu:

”021.414.44.25 unde sunt preluate toate excepțiile și toate sesizările pe care oricine poate să le facă”.

Cei care nu acces la internet – vor fi ajutați în următoare perioadă de autoritățile locale pentru a putea avea acces la document:

”Putem să apelăm la Direcțiile de Sănătate Publică”.

Va exista şi o perioadă de tranziţie de 6 săptămâni în care vor putea fi folosite şi adeverinţele de vaccinare sau documentele privind rezultatul negativ de test COVID.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Bucureșteanu