Confidenţialitate

Peste 1.500 de persoane au alergat la Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor

În weekend a avut loc a șaptea ediție a evenimentului caritabil Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor pe traseul Predeal – Pârâul Rece – Râșnov – Poiana Brașov, adunând peste 2000 de persoane (alergători și suporteri) pe platoul de la Stâna Turistică din Poiana Brașov.

 Sumele strânse la zi, în valoare de 12 000 de euro (din taxele de participare), la care se adaugă și alte donații, vor fi direcționate către Comitetul Naţional Paralimpic, pentru a-i susţine pe sportivii paralimpici români la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016.

În urma unei tombole anunțate la începutul campaniei de comunicare a maratonului, s-a desemnat și câștigătorul excursiei la Rio de Janeiro (premiu oferit de organizatori) care se va bucura atât de culorile unei destinații binecuvântate de natură, cât și de faptul că va fi alături de sportivii paralimpici la Jocurile Paralimpice de la Rio.

Faţă de ediția anterioară, evenimentul a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de participanți care s-au înscris la probele de Maraton, Semimaraton și Crosul Copiilor.

Cu toate că spotivii paralimpici au avut un traseu special, Ionuț Grosu, jucător de basket în cadrul clubului “Temerarii” din Arad și sportiv al lotului național, s-a ambiționat și a finalizat traseul de maraton, ajungând la linia de final, acolo unde s-au încheiat toate probele de concurs.

Și anul acesta participanții au avut energie la finalul maratonului, dansând la concertul susţinut de Smiley – artistul a fost invitat pentru al doilea an consecutiv pe platoul de la Stâna Turistică.

Ediția 2016 a maratonului a beneficiat de sprijinul sportivilor Andreea Răducan, Monica Roşu, Constantina Diță şi  George Baltă.

“Mă bucur să constat că acest eveniment crește de la an la an și se bucură de un număr tot mai mare de alergători şi de susţinători. Le mulțumim tuturor celor care au ales să se implice și să susțină cauza, alergând pe un traseu frumos, dar dificil.

Traseele pentru semimaraton şi ștafetă au fost noi anul acesta, cu nivel de dificultate crescută. Cu toate acestea mai mulți alergători entuziaşti au acceptat provocarea. Felicitări tuturor concurenților care au alergat pentru ca sportivii paralimpici <<să mute munţii din loc>> anul acesta la Rio”, a declarat Daniel Kearvell – Managing Director DHL Express România.

„România va participa la Jocurile Paralimpice de la Rio cu cea mai numeroasă echipă din istoria sa, acoperind pentru prima dată 6 sporturi”, a declarat Sally Wood Lamont – Președinte Comitetul Național Paralimpic.

Rezulatele Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor sunt disponibile  pe site-ul www.maratondhl.ro