Confidenţialitate

Peste 1.300 de poliţişti rutieri, la datorie pe drumurile publice în perioada sărbătorilor

Peste 1.300 de poliţişti rutieri se vor afla la datorie pe drumurile publice din România, de sărbători , pentru a preveni accidentele rutiere.

“Poliţia Rutieră va desfăşura activităţi pentru fluidizarea traficului rutier în apropierea zonelor comerciale care sunt destul de aglomerate şi pe drumurile naţionale care converg către marile oraşe sau către zonele montane”, a declarat, vineri, comisarul-şef din cadrul Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române.

Bogdan Oproiu a spus că Inspectoratul General de Aviaţie al MAI va sprijini poliţiştii rutieri cu un elicopter pentru supravegherea traficului auto.

Oficialul IGPR a precizat că valorile de trafic înregistrate în acest moment sunt normale, dar este posibil ca traficul să devină mai aglomerat spre seară, dispozitivul Poliţiei Rutiere fiind pregătit să intervină.

“Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu o viteză care să le permită oprirea în siguranţă în caz de eveniment şi să păstreze o distanţă mai mare faţă de vehiculele din faţă”, a adăugat Bogdan Oproiu.