Peste 1.100 de persoane au murit in estul Ucrainei, de la inceputul conflictului dintre armata ucraineana si militiile pro-ruse

Așa arată un raport al Organizației Națiunilor Unite.

ONU a denunțat folosirea de armament greu de ambele tabere.

Confruntările dintre armata ucraineană și milițiile pro-ruse, care au început la jumătatea lunii aprilie, s-au soldat până acum cu peste 1.100 de morți și mai bine de 3.400 de răniți, potrivit unui raport al ONU.

‘Informaţiile privind intensificarea luptelor în regiunile Doneţk şi Lugansk sunt extrem de alarmante, în condiţiile în care cele două părţi utilizează în zonele locuite armament greu precum artileria, tancurile şi rachetele’, afirmă comisarul pentru drepturile omului, Navi Pillay.

Pe de altă parte , comisarul ONU a spus că prăbuşirea avionului malaezian în Ucraina, doborât de o rachetă într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, ar putea fi comparată cu o ‘crimă de război’.

Oficialul a spus că vor fi depuse toate eforturile pentru ca responsabilii de această tragedie, oricine ar fi ei, să fie aduși în fața justiției.

298 de persoane au murit în urma tragediai aviatice.

Atât Statele Unite cât și Ucraina au acuzat Rusia că au sprijinit milițiile pro-ruse din această regiune, inclusiv cu armament, și susțin că sunt singurii responsabili de această catastrofă.