Confidenţialitate

Pesta porcină a fost confirmată la Grădina Zoologică din Galați

Pesta porcină a fost confirmată la Grădina Zoologică din Galați, iar autoritățile au decis să eutanasieze toți porcii din complex. Este vorba despre 28 porci vietnamezi și un mistreț, care vor fi uciși miercuri pentru a preveni răspândirea virusului.

Potrivit conducerii Grădinii Zoologice din galați, pesta porcină a apărut la un porc vietnamez, care a murit.

„Confirmarea privind prezența virusului a venit aseară (marți seara-n.r.), azi cei de la Direcția Sanitară Veterinară au ajuns la Zoo pentru a eutanasia toți porcii. Avem 28 de vietnamezi și un singur mistreț, toți vor fi eutanasiați. Nu știm cum a intrat virusul în complex, noi am luat măsuri, am izolat porcii, am pus covoare cu dezinfectant. Până la urmă unul dintre porcii vietnamezi s-a îmbolnăvit, a murit și am primit confirmarea. Vom lua alte măsuri, vom izola zona în care sunt cuștile porcilor, vom pune alte covoare în complex”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați, Mădălin Șerban.

Acesta a precizat că nu se știe când vor fi aduși alți porci la Grădina Zoologică, dar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla anul viitor, după ce cazurile vor pestă vor dispărea.

Tot din cauza pestei porcine, alți 65 de porci din localitatea gălățeană Traian urmează să fie eutanasiați miercuri, după ce prezența virusului a fost confirmată într-o gospodărie din sat.