Peru: Un avion a luat foc la aterizare. Nicio persoană nu a fost rănită

Autorităţile peruane au anunţat că un avion comercial al companiei Peruvian Airlines a luat foc în timp ce ateriza pe aeroportul din localitatea Jauja, situată la o altitudine de 3.400 de metri în munţii Anzi. Nicio persoană nu a fost rănită în incident, iar cele 141 de persoane aflate la bord au reuşit să evacueze în siguranţă aeronava cuprinsă de flăcări, transmite Reuters.

Reprezentanţii Peruvian Airlines au explicat că aeronava Boeing 737-300 a ieşit de pe pistă din motive necunoscute, după ce pilotul a virat la dreapta pe aeroportul Francisco Carle.

Autorităţile au lansat deja o anchetă în urma acestui incident, care a avut loc în jurul orei locale 16.30 (23.30 ora României).

Ministrul de Interne, Carlos Basombrio, a explicat că flăcările au izbucnit cel mai probabil după ce o aripă s-a frecat de pista de aterizare.

Aeronava nu a putut să oprească pe pistă şi au făcut o manevră de oprire cu aripa, iar asta pare să fi cauzat incendiul”, a declarat Basombrio.

Televiziunile peruane au transmis imagini cu nori negrii de fum care se ridicau din aeronava abandonată de pasageri la marginea aeroportului Francisco Carle.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS