Confidenţialitate

Peru: Stare de urgență la nivel național din cauza valului de proteste împotriva noului președinte | AUDIO

Stare de urgență la nivel național în Peru din cauza valului de proteste împotriva noului președinte, Dina Boluarte. Ea a preluat funcția după ce fostul șef al statului a fost demis de Parlament în urma unei lovituri de stat eșuate. Sute de turiști străini au rămas blocați la un celebru templu incaș din cauza protestelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul peruan a decretat stare de urgență pentru 30 de zile în întreaga țară din cauza violenței protestelor care s-au soldat până acum șapte morți, scrie cotidianul El Pais.

Demonstranții cer dizolvarea Parlamentului și convocarea de noi alegeri, la șase zile după ce președintele Pedro Castillo a organizat o lovitură de stat nereușită și a fost arestat și demis.

Succesoarea sa, Dina Boluarte, nu a reușit să înăbușe nemulțumirea publică, ceea ce a dus la creșterea numărului de ciocniri între protestatari și autorități. Manifestanții au blocat autostrăzi, au incendiat clădiri și au ocupat aeroporturi.

Sute de turişti străini au rămas blocaţi de miercuri în regiunea celebrului templu incaş Machu Picchu, după ce circulaţia trenurilor a fost sistată din cauza manifestațiilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Scandalul Eva Kaili: Partenerul fostei vicepreședinte a Parlamentului European și-a recunoscut implicarea și a indicat cine era creierul operațiunii