Confidenţialitate

Personalul medical din Grecia este obligat să se vaccineze anti-Covid

Personalul medical din Grecia este obligat să se vaccineze anti-coronavirus începând de miercuri.

Guvernul de la Atena pune în practică legea care prevede că orice angajat din domeniul sănătăţii trebuie să se imunizeze cu schemă completă împotriva noului coronavirus; o măsură care întâmpină rezistență însă.

Duminica trecută, o amplă manifestație la care au participat 7.000 de oameni a avut loc în centrul Atenei împotriva obigativității vaccinării pentru personalul medical.

Angajaţii nevaccinaţi din sectorul medical vor fi obligaţi să intre în concedii fără plată până când vor primi serul împotriva noului coronavirus. Înainte de adoptarea actului normativ, sindicatele elene au cerut ca obligativitatea vaccinării să fie cel puţin amânată.

Critici au venit și din interiorul sectorului medical. Există îngrijorări că spitalele se vor confrunta cu o penurie a personalului dacă toţi angajaţii nevaccinaţi vor fi împiedicaţi să profeseze.

Autorităţile sanitare din Grecia estimează că aproximativ 20.000 de salariaţi din sectorul medical – ceea ce reprezintă 20% din totalul lucrătorilor din acest domeniu – sunt în continuare neimunizați împotriva infecției cu virusul SARS COV 2.

Zilele trecute, un tribunal a respins peste 100 de petiţii semnate de angajaţi din domeniul medical şi administratori de spitale, care solicitau un ordin judecătoresc care să împiedice intrarea în vigoare a acestei legi.

În Grecia, din luna august, vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie și pentru îngrijitorii din căminele de bătrâni.