Confidenţialitate

Personalul din educaţie protestează față de salariile mici. Lider sindical: „Guvernul ne împinge către o grevă generală” | AUDIO

Sindicalişii din educaţie vor protesta miercuri în Piaţa Victoriei din Capitală. Peste 1.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţiei “Spiru Haret” vor manifesta între orele 12.00 şi 13.00, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de salarizarea din sistem.

Salariile mici sunt principala nemulțumire a sindicaliștilor. Aceștia acuză că veniturile nu le sunt indexate cu rata inflației, iar acolo unde au existat creșteri, acestea sunt prea mici ca să țină piept scumpirilor din ultima perioadă, spunea zilele trecute la Europa FM liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu:

„Inflația vedem că este cea care este, prețurile au crescut în realitate cu peste 25% la cele mai multe produse iar creșterea veniturilor în ianuarie a fost de 5-6%, deci mult sub rata inflației, ceea ce a dus la o coborâre dramatică a puterii de cumpărare.”

Pentru salarii mai mari protestează și personalul nedidactic din unitățile de învățământ, unde media este de aproximativ 2.000 de lei pe lună.

Cele două federaţii sindicale anunţă că pichetarea sediului Guvernului şi a sediilor prefecturilor vor continua şi în luna aprilie, iar în luna mai se va desfăşura un marş de protest în Bucureşti, în ultima decadă a lunii mai fiind programată declanşarea grevei generale:

„Nu avem niciun semnal din partea Executivului și asta ne pune pe gânduri. Este clar că Guvernul ne împinge către o grevă generală.”

Proteste vor avea loc miercuri și în Mureş şi Hunedoara joi în Brăila, Dâmboviţa şi Dolj, iar vineri sindicaliștii din educație ies în stradă la Suceava.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Fsli Romania

Citește și: Ministerul Digitalizării va oferi burse și premii elevilor și studenților români care participă la competiții internaționale | AUDIO