Personalitatea zilei – Omul care duce steagul României în toate colţurile lumii

Într-o vreme în care patriotismul e uneori vorbe goale, un tânăr din Craiova și-a propus să demonstreze contrariul. Vorbim despre el la Personalitatea zilei, pe Drum cu Prioritate.

Mihai JITIANU este un tânăr din Craiova căruia îi place să călătorească, dar călătoriile lui au și un scop: acela de a duce drapelul românesc în toate locurile unde ajunge. Mai nou, organizează o campanie prin care vrea să strângă bani bani pentru renovarea Spitalului de Urgență din Craiova. Ana maria Constantinescu ne ajută să facem cu cunoștință cu Mihai JITIANU.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihai Jitianu este un tânăr oltean care s-a făcut cunoscut prin ideea sa de a promova tricolorul românesc în toate ţările în care a ajuns. Are 26 de ani şi a copilărit la Caracal. Jiti, aşa cum îi spun prietenii, se mândreşte pretutindeni în lume cu originile sale. A plecat de acasă încă de când era adolsecent. Mama lui a mers la muncă în Germania, iar Jiti şi fratele său au urmat-o la scurt timp. Avea atunci 15 ani. Acela a fost momentul în care a decis ca toţi banii pe care îi câştigă să îi investească în călătorii. Şi-a mai propus să devină omul care duce steagul României în toate colţurile lumii. Jiti şi-a găsit şi un slogan pe măsură: Călătorind prin lume cu tricolorul. Aşa se face că drapelul României a ajuns în ţările Europei, în Asia, SUA şi Australia, iar fiecare moment a fost imortalizat prin fotografii. Şi pentru că, aşa cum v-a spus, tânărul se mândreşte cu originile sale, a inscripţionat tricolorul cu mesajul «Oltean sunt/Jiti îmi zice/Român sunt/pe un’ m-oi duce!» Acum, Mihai Jitianu are o nouă misiune. Vrea să mobilizeze cetăţenii să doneze bani pentru renovarea Spitalului de Urgenţă din Craiova, pe care l-a găsit cu tencuiala căzută, geamuri sparte şi mucegai.