Personalitatea zilei: Elevii din Cluj care au câștigat locul I, la un concurs al Agenției Spațiale Europene

Au doar 13 ani dar putem spune că sunt deja mici genii ale roboticii. Vorbim despre un grup de cinci elevi clujeni care au reuşit să obţină locul I la o competiție organizată în Olanda de Agenția Spațială Europeană. Elevii din echipa câștigătoare sunt: Tudor Bodea, Darius Miclea, Vlad Florea, Ilie Raus, toți patru elevi de clasa a VII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, și Vlad Tomoioagă, în clasa a VI-a la Școala „Iuliu Hațieganu”. Ei au reușit să construiască un robot eficient, sub coordonarea profesoarei de fizică de la „Nicolae Bălcescu”, Carmen Coțop, dar și cu ajutorul asistentului universitar doctor la Universitatea Tehnică, Radu Donca.Claudia Romitan ne spune mai multe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elevii clujeni au câștigat atât la categoria lor de vârstă, 11 – 13 ani, dar au primit și un al doilea premiu I, câștigând în fața unor concurenți mai mari decât ei.

Si elevii Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Timişoara s-au clasat pe podium la concursul internaţional de robotică Zero Robotics. Ei au obţinut locul al treilea în competiţia, desfăşurată la  Bruxelles, la sfârşitul săptămânii trecute.

foto: Vocea Transilvaniei

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS