Personalitatea zilei: Anca Drăgan, cel mai bun student român al anului 2015 în străinătate

 

Dacă ieri am vorbit la Personalitatea zilei despre cel mai bun handbalist din lume anul trecut – Cristina Neagu –  astăzi vorbim despre cel mai bun student român al anului 2015 în străinătate.

Mai întâi i-a plăcut matematica, apoi informatica – pe care le-a descoperit într-un liceu din Brăila. Apoi, a făcut facultatea la Bremen, în Germania, unde a învățat despre inteligența artificială. De aici, la robotică – un singur pas. Anca Drăgan  este Asistent Profesor  la Universitate Berkeley din California, unde face cercetare de ultimă generație în domeniul roboticii.

Anul trecut și-a terminat doctoratul si a primit oferte pentru a preda la cele mai bune uniersitati din Statele Unite, inclusing Stanford, Berkeley, Harvard sau Princeton. Este poate și motivul pentru care a fost desemnată cel mai bun Student Român al Anului din Străinătate, acordat de Liga Studenţilor Români din Străinătate. Mihai Bucureșteanu a întrebat-o pe Anca Drăgan cu ce se ocupă mai exact, la Universitatea din California.

Anca Drăgan, cel mai bun Student Român al Anului din Străinătate, acordat de Liga Studenţilor Români din Străinătate. Și mâine cunoaștem oameni speciali la Personalitatea Zilei.