Personalitatea zilei: Anca Drăgan, cel mai bun student român al anului 2015 în străinătate

 

Dacă ieri am vorbit la Personalitatea zilei despre cel mai bun handbalist din lume anul trecut – Cristina Neagu –  astăzi vorbim despre cel mai bun student român al anului 2015 în străinătate.

Mai întâi i-a plăcut matematica, apoi informatica – pe care le-a descoperit într-un liceu din Brăila. Apoi, a făcut facultatea la Bremen, în Germania, unde a învățat despre inteligența artificială. De aici, la robotică – un singur pas. Anca Drăgan  este Asistent Profesor  la Universitate Berkeley din California, unde face cercetare de ultimă generație în domeniul roboticii.

Anul trecut și-a terminat doctoratul si a primit oferte pentru a preda la cele mai bune uniersitati din Statele Unite, inclusing Stanford, Berkeley, Harvard sau Princeton. Este poate și motivul pentru care a fost desemnată cel mai bun Student Român al Anului din Străinătate, acordat de Liga Studenţilor Români din Străinătate. Mihai Bucureșteanu a întrebat-o pe Anca Drăgan cu ce se ocupă mai exact, la Universitatea din California.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Drăgan, cel mai bun Student Român al Anului din Străinătate, acordat de Liga Studenţilor Români din Străinătate. Și mâine cunoaștem oameni speciali la Personalitatea Zilei.