Personalitatea zilei – Adriana Istrate, singura femeie din lume care a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe cele 7 continente

Tocmai s-a încheiat Maratonul Internațional de la București, așa că vorbim astăzi, la Personalitatea zilei, pe Drum cu prioritate, despre cea mai rezistentă alergătoare din lume, care este o româncă.

Adriana Istrate l-a ascultat în urmă cu 3 ani pe așa-numitul om-maraton Andrei Roșu, care vorbea despre satisfacțiile pe care ți le dă terminarea unei curse. Adriana lucra la o corporație. Era o perioadă stresantă, aproape depresivă și s-a gândit să alerge. Prima competiție dusă la bun sfârșit a fost chiar Maratonul Internațional de la București, în 2013. În 2014 a urmat o cursă de 100 de kilometri la capătul lumii, în Antarctica. Iar săptămâna trecută a atins recordul stabilit pănâ acum doar de Andrei Roșu: 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe toate cele 7 continente. Abia întoarsă în țară, Adriana Istrate a acordat un interviu în exclusivitate pentru Europa FM. Liliana Nicolae a întrebat-o ce face atunci când simte că … nu mai poate să alerge.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

adriana cu capre

Ultima cursă din cele 14, a avut loc în Vietnam.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ati ascultat-o pe Adriana Istrate, singura sportivă din România care a terminat 7 maratoane, 7 ultramaratoane pe cele 7 continente. Urmează, așa cum ne-a mărturisit, o cursă IronMan, în 2016, ceea ce înseamnă 3,8 km de înot, 180 km pedalat și 42 ke de alergat. O adevărată provocare, având în vedere că Adriana încă nu știe să înoate și să meargă pe bicicletă. Îi urăm mult succes!

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS