Confidenţialitate

Personalitatea lui Radu Câmpeanu, omagiată de liderii politici

Politicieni din toate partidele omagiază personalitatea Radu Câmpeanu.

Seniorul liberal a murit, ieri, la vârsta de 94 de ani.

Pe când avea doar 25 (de ani), a fost închis în temniţele comuniste, fiind eliberat în 1956.

La începutul anilor ’70, Radu Cîmpeanu a obţinut azl politic în Franţa.

Întors în ţară după Revoluţie, la 5 ianuarie 1990, a reînfiinţat Partidul Naţional Liberal, pentr care a activat în parlament până în 2008, când a decis să se retragă din prima linie a scenei politice.

Într-un mesaj de condoleanţe, preşedintele Klaus Iohannis îl numeşte pe Radu Câmpeanu drept “unul dintre seniorii autentici ai politicii româneşti”.

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, spune că dispariţia lui Radu Câmpeanu este o ”grea şi dureroasă pierdere” pentru partid, iar tinerii politicieni trebuie să înveţe din activitatea sa că politica nu se face din interes.

Primul preşedinte post-decembrist, Ion Iliescu, afirmă că a găsit în fostul lider PNL “un partener pentru reconstrucţia instituţională a României” şi a unui climat politic normal.

Emil Constantinescu, şef de stat între 1996 şi 2000, consideră că locul lui Radu Câmpeanu este lângă liderii care au schimbat istoria Europei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este de părere că Radu Câmpeanu a fost unul dintre liderii politici cu o contribuție majoră în tranziția României la democrație.