Persoanele cu venituri mici vor primi gratuit, lunar, câte 30 de măşti de protecţie | AUDIO

Legea care prevede ca persoanele cu venituri mici să primească gratuit, în fiecare lună, un set de 30 de măşti de protecţie din partea Guvernului a fost adoptată de Parlament.

Măsura va fi în vigoare pe toată durata pandemiei de coronavirus.

Propunerea legislativă a fost adoptată în Camera Deputaților cu 224 de voturi „pentru”, 64 „împotrivă” şi trei abţineri.

Proiectul are ca obiect achiziţionarea de măşti de protecţie de către Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, pentru protecţia împotriva COVID-19 şi distribuirea acestora în mod gratuit către mai multe categorii de persoane.

Printre acestea, se numără beneficiarii de venit minim garantat, beneficiarii de alocații pentru susținerea familiei, pensionarii care au o pensie de sub o mie de lei, precum și persoanele cu handicap.

Primăriile vor fi cele care vor întocmi listele cu persoanele care se încadrează la a le fi oferite măști gratuite, pe care le vor trimite apoi Direcțiilor de Sănătate Publică, cele care vor distribui, la rândul lor, măștile.

În cadrul dezbaterilor din plenul Camerei, USR și PSD au criticat PNL pentru calitatea slabă a măștilor produse de Unifarm.

Proiectul de lege a fost adoptat în luna mai de Senat, iar Camera Deputaţilor este forul decizional.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristian Citre
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS