Confidenţialitate

Persoanele care vin din străinătate și sunt imunizate nu trebuie s mai stea în carantină | AUDIO

Persoanele care vin din străinătate și sunt imunizate împotriva Covid-19 nu vor mai fi nevoite să intre în carantină atunci când ajung în România.

Trebuie să fi trecut, totuși, 10 zile de la administrarea rapelului, adică cea de-a doua doză de vaccin, a stabilit, ieri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Sunt și alte reguli noi. Persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS COV-2 pot să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi și rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptome specifice.

Totodată, persoanele care vin în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord nu mai intră în carantină dacă au fost depistate pozitiv la testul Covid-19 și se află în intervalul de 14-90 de zile din acel moment.

De asemenea, nu trebuie să mai prezinte rezultatul testului Covid-19 la intrarea în România, însă dacă sunt persoane care vin din Regatul Unit și vor să participe în România la evenimente familiale, precum și călătoriile din motive medicale, cererea de suspendare temporară a carantinei va fi discutată de la caz la caz.

În prezent, 48 de state și regiuni sunt în ”zona galbenă” din cauza numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae