Persoanele care sosesc în România din țări în care s-au înregistrat cazuri de Ebola vor fi monitorizate timp de 21 de zile (AUDIO)

Persoanele în cazul cărora există suspiciuni de îmbolnăvire ar urma să fie supravegheate și tratate la spitalul ‘Matei Balș’. În aproximativ 2 săptămâni va fi disponibil un spital mobil, anunță managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’, Adrian Streinu-Cercel.

Persoanele care sosesc în România din țările africane unde s-au înregistrat cazuri de Ebola vor fi monitorizate timp de 21 de zile.

Deja aproape 600 de studenţi şi alţi bursieri veniţi din Africa sunt supravegheaţi.

Precizările vin de la managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’, Adrian Streinu-Cercel, pentru Digi 24 – AUDIO 1.

Pe de altă parte, Ministerul de Externe a confirmat că 6 cetățeni se află în statul african Sierra Leone.

În aeroporturi pasagerii sunt informați privind modul în care trebuie să acționeze, mai spune managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’, Adrian Streinu-Cercel – AUDIO 2.

Persoanele în cazul cărora există suspiciuni de îmbolnăvire ar urma să fie supravegheate și tratate la spitalul ‘Matei Balș’, unde s-au făcut pregătiri în acest sens – AUDIO 3.

Un spital mobil va fi gata în aproximativ 2 săptămâni – acolo vor lucra doctori de la institutul Matei Balș și de la Spitalul Universitar.