Confidenţialitate

Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID cu ambele doze nu transmit coronavirusul, arată un studiu din SUA

Specialiștii americani spun că, abia în următoarele 5 luni, vor stabili cu certitudine dacă o persoană vaccinată se poate infecta, dar nu prezintă simptome și în ce măsura poate transmite virusul mai departe.

Directoarea CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor) din Statele Unite, Rochelle Walensky, a spus, la un post american de televiziune, că datele pe care le deține centrul, în prezent, arată că persoanele vaccinate nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc, iar acest lucru a fost observat nu doar în urma testelor clinice, ci și în lumea reală.

Jurnaliștii de la Insider scriu că Rochelle Walensky făcea referire la un studiu al CDC la care au participat 4.000 de angajați din sănătate.

Din decembrie și până în martie, aceștia s-au testat, săptămânal, pentru a vedea dacă sunt infectați cu SARS-CoV-2. Studiul a arătat numai 3 cazuri de infecții cu coronavirus în rândul celor vaccinați cu ambele doze și peste 160 de cazuri de îmbolnăvire în rândul personalului nevaccinat.

Cercetătorii americani recrutează, în prezent, mii de studenți, pentru a afla dacă persoanele vaccinate se infectează și nu prezintă simptome și dacă riscă să transmită infecția și altor oameni. Rezultatele ar urma să fie gata în cel mult 5 luni.