Persoanele care nu se prezintă la explicații în fața Parlamentului riscă să fie acuzate de ascunderea datelor

Persoanele care refuză să se prezinte să dea explicații în Parlament, în fața comisiilor, riscă să fie acuzat de ascunderea unor date necesare pentru aflarare adevărului.

Iată ce a hotărât miercuri comisia juridică a Camerei Deputaților – care a modificat regulamentul.

Unul dintre inițiatorii acestui proiect – care va ajunge la vot în plen – este deputatul PSD – Eugen Nicolicea.   Alesul, președinte al comisiei de regulament,  spune că au fost stabilite…noi reguli.

”Este vorba de instituirea unor reguli în ceea ce priveşte citarea persoanelor care sunt obligate să vină la o comisie de anchetă, adică acele persoane din instituţiile care au legături cu Parlamentul, asupra cărora Parlamentul exercită control. Evident că este vorba şi de persoanele care nu au o astfel de obligaţie instituită prin regula anterioară, acestora li s-a precizat, pentru că nu existau înainte urmări ale refuzului, că pot să fie acuzate, dacă este cazul, de ascunderea unor date şi să împiedice aflarea adevărului”, a spus Eugen Nicolicea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Modificarea îi vizează direct și pe magistrați, iar lidera interimară a PNL – Raluca Turcan – spune că liberalii iau în calcul să atace la Curtea Constituțională această modificare.

Aceasta a spus că, cităm, atitudinea PSD arată că foloseşte comisia privind alegerilor din 2009 ca un „tertip” pentru schimbarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Modificarea regulamentului vine în contextul în care Parchetul General a anunțat că va cerceta alegeirle prezidențiale din 2009.

Anterior, și Parlamentul dorea constituirea unei comisii de anchetă pe acest subiect.  

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS