Confidenţialitate

Persoanele care au abonament la sală, dar nu sunt vaccinate anti-COVID și nici trecute prin boală, obligate să prezinte un test negativ la intrarea în clădire | AUDIO

Cei care au abonament la sala de fitness și nu sunt vaccinați anti-COVID și nici trecuți prin boală, vor fi obligați să prezinte de fiecare dată testul negativ pentru coronavirus.

Regula se aplică și pentru cei care se cazează la hotel. Dacă stau mai multe zile, vor prezenta un test nou, după ce expiră testul vechi, a explicat astăzi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Cine este vaccinat sau a trecut prin boală, prezintă o dată, iar cine are test îl prezintă de fiecare dată la intrare. Eu nu știu cu ce frecvență merge cineva la o sală, dacă merge la două zile, da, prezintă test”, a spus Alexandru Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat ce se întâmplă cu persoanele care au abonament pe o lună, Alexandru Rafila a spus că: „Este problema lui. Noi am oferit posibilitatea să-și desfășoare activitatea acolo”.

Cât despre persoanele care merg în vacanță pe o perioada de o săptămână sau două săptămâni, acestea trebuie să prezinte la hotel testul anti-COVID cu rezultat negativ pentru acces. Ce se întâmplă după câteva zile de ședere la hotel? Persoana în cauză trebuie să prezinte din nou un test anti-COVID negativ? Alexandru Rafila a răspuns: „Trebuie să aibă un test pe durata valabilității pe durata testului pe care îl face”.

Un test rapid are valabilitate 48 de ore, iar unul PCR, 72 de ore. Pe baza lor, va putea fi obținut certificatul COVID, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

Sursa foto: Unsplash / Victor Freitas / Waldemar Brandt

Citește și: Alexandru Rafila, după aprobarea relaxărilor de sărbători: Decât reguli extrem de dure care nu sunt respectate, mai bine relaxare respectată cu rigurozitate | AUDIO

Autor: Florentina Mihăiță Zanfir