Persoane emblematice din anii ’80 – GALERIE FOTO

Anii 1980 au adus dezvoltări în mai multe domenii de activitate, descoperiri, dar şi o serie de persoane care au rămas importante în istorie.

Bruce Springsteen

bruce springsteen

Poreclit „The Boss”, şi-a început cariera de cântăreţ la începutul anilor ’80, dar nu a devenit cunoscut în mod oficial decât în anul 1984. „Born in the USA” a fost cel mai bine vândut album al său. Premiile nu au întârziat să apară pentru cântăreţ, obţinând 19 premii Grammy, două Globuri de Aur, un Oscar şi un Emmy.

Madonna

madonna facebook

Supranumită „regina muzicii pop”, şi-a început şi ea cariera tot în această perioada, în anul 1982. Cântăreaţă, actriţă, producătoare şi compozitoare de muzică pop, aceasta este câştigătoare a nouă premii Grammy.

Michael Jackson

Michael Jackson - 1983...Mandatory Credit: Photo by Eugene Adebari / Rex Features ( 101034e ) Michael Jackson Michael Jackson - 1983

Una dintre figurile de marcă ale anilor 1980, cunoscut ca „regele muzicii pop”, Michael a avut mai multe single-uri ce au ocupat primul loc de-a lungul anilor ’80 decât oricare alt cântăreţ. Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani.

Papa Ioan Paul al II-lea

ioan-paul-al-2-lea

Este un cunoscut papă al Bisericii Catolice şi vorbitor fluent a 11 limbi. În perioada anilor 1980 şi 1981, Mehmet Ali Ağca a încercat două atentate asupra papei.

Bill Gates

bill gates

Creatorul Microsoft, este, de asemenea, o personalitate a anilor ’80. În 1982, Gates a creat MS-DOS şi Windows, trei ani mai tarziu. În prezent, acesta este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.