Confidenţialitate

Turcia: 9 persoane blocate într-o mină de aur după o alunecare de teren | AUDIO

Nouă oameni sunt blocați într-o mină de aur, după ce s-a produs o alunecare de teren.Pământul care a luat-o la vale ar putea fi contaminat cu cianură. 400 de salvatori sunt acum la fața locului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alunecarea de teren s-a produs ieri, în jurul orei locale 14:00, în provincia Erzincan.

Este vorba despre o alunecare a unei movile formate din pământ scos din mină, susține ministrul turc de Interne. Pământul ar putea conţine cianură folosită pentru extragerea aurului.

Cel puțin nouă persoane au rămas blocate acolo. Până acum, nu sunt vești despre cei nouă mineri. La operațiunea de salvare participă 400 de oameni.

Mina are 667 de angajaţi și a fost implicată într-un caz de scurgere de cianură – în 2022. Atunci, autoritățile au decis să-i suspende temporar activitatea.

Accidentele miniere sunt frecvente în Turcia. 42 de oameni au murit în urma unei explozii în 2022 la Amasra, în nordul ţării.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Trei ucraineni chemați la încorporare, care au trecut granița ilegal prin Munții Maramureșului, recuperați de salvamontiști și polițiști de frontieră. Unul dintre ei, găsit decedat în albia unui râu | VIDEO