Confidenţialitate

Perla perlelor: Ştampila pe care scrie “Evaloare Naţională”

La şcolile din judeţul Harghita, colţurile foilor de examen au fost sigilate cu ştampila pe care scrie “Evaloare Naţională”.

O fotografie cu ştampila “ruşinii” a fost postată pe Facebook de Cristina Timariu, consilier al primarului comunei Tulghes din Harghita.

Ziare.com a contactat-o pe Timariu.

“De unde o am nu pot să vă spun, pentru ca aş pune persoana respectivă într-o situaţie neplacută. La toate şcolile din judeţul Harghita este aceeaşi ştampilă şi mă gândesc că ar putea fi la nivel naţional.

Este o ştampilă care sigilează şi este la fel peste tot, tocmai pentru a nu se şti din ce parte vin lucrările. Dacă ar fi la nivel de ţară, ar fi strigător la cer, ar impune demisia ministrului. Iar dintr-un judeţ întreg şi-a dat seama o singură persoană, care a avut curajul să-mi dea fotografia aceasta”, ne-a spus Cristina Timariu.

Aceasta a dezvăluit că până şi elevii “au făcut mişto” pe tema ştampilei: “Ăştia-s mai proşti decât noi, nu ştiu ce evaluează”.

Ce spune Ministerul Educaţiei

Ziare.com a cerut lămuriri de la Ministerul Educaţiei în legătură cu această eroare, iar un reprezentant al Biroului de Presă a declarat că “în mod sigur e doar la o şcoală”, întrucât de realizarea ştampilelor se ocupă fiecare unitate de învăţământ în parte.