Confidenţialitate

Pericol de explozie pe Centura de Vest a Ploieştiului

UPDATE:  Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, din cele 64 de butoaie pline cu monometilamină, 8 s-au desprins din suport şi au căzut pe carosabil.

Conform ISU Prahova o parte dintre aceste recipiente s-au fisurat, astfel că substanţa periculoasă s-a scurs pe asfalt.

Traficul este complet blocat între giratoriul cu autostrada A3 și intersectia cu localitatea Strejnic, pe ambele sensuri.

Se anunţă o interventie de durată.

Nu sunt date, deocamdată, cu privire la traseul pe care îl avea camionul care transporta substanțe periculoase, dar Politia Prahova anunta ca era însoţit de un echipaj de jandarmi.

Circulaţia a fost deviată pe sensul spre Bucureşti, iar la faţa locului se intervine de urgenţă cu mai multe echipaje ale ISU Prahova.

Biroul de Presă al Poliţiei Prahova anunţă că la solicitarea ISU s-a luat decizia să se devieze traficul şi pe sensul de mers Bucureşti -Braşov, prin Parcul Municipal Vest pentru autoturisme, iar TIR-urile sunt oprite la intrare pe Centura de Vest a Ploieştiului.

Camionul transporta 64 de butoaie cu nitrat de monometilamină, o substanță care poate produce explozie dacă intră în contact cu un mijloc de incalzire.