Performanţa Nadiei Comăneci de la Montreal, în gif-uri

Cotidianul spaniol El País dedică nouă imagini în format gif performanţei obţinute de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal, pe 18 iulie 1976, când a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii şi cinci medalii.

„Au trecut 40 de ani de când o fată în vârstă de 14 ani, românca Nadia Comăneci, a uimit întreaga lume cu un exerciţiu de gimnastică perfect.

S-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976, iar cei care au fost acolo, au asistat la un moment istoric: era pentru prima dată când juriul a acordat punctajul maxim unei gimnaste, scrie El País .

 

Imaginile în format gif rememorează exerciţiile Nadiei Comăneci la paralele, bârnă şi sol.

La paralele

Nadia Comăneci este prima gimnastă care a obținut scorul perfect la olimpiadă, de șapte ori, dar a câștigat şi trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (echipă compus) și bronz (sol).

La bârnă

Nadia Comăneci, născută la 12 noiembrie 1961, a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti.

Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută.

La sol

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS