Perdantul Francois Fillon anunţă că îl susţine pe Emmanuel Macron

Într-un discurs ţinut în faţa susţinătorilor adunaţi la sediul de campanie electorală, conservatorul Francois Fillon şi-a recunoscut înfrângerea suferită în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze.

Candiatul Republicanilor le-a cerut acestora să îl voteze pe centristul Emmanuel Macron în confruntarea finală, programată pe 7 mai. Contracandidată va fi extremista de dreapta Marine

‘Trebuie să alegem ce este de preferat pentru ţara noastră (…) Extremismul poate aduce Franţei numai nenorocire şi dezbinare! Nu există altă opţiune decât să se voteze împotriva extremei dreapta, voi vota deci în favoarea lui Emmanuel Macron!’, a declarat Francois Fillon.

Cu o campanie puternic afectată de scandalul presupuselor angajări fictive ale unor rude, Francois Fillon s-a clasat la mică diferenţă de candidatul stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, ambii în jurul a 19-20% din sufragii.

Cu o ascensiune remarcabilă în ultimele zile de campanie, Jean-Luc Melenchon a preferat să îşi îndemne votanţii să aleagă în funcţie de conştiinţă, după cum relatează postul de radio Europe 1.

Două sondaje realizate în această seară spun că Emmanuel Macron se va impune în turul al doilea.

Tânărul politician, în vârstă de 39 de ani, fost ministru al Economiei (2014-2016), a declarat că alegătorii săi au reuşit să întoarcă o nouă pagină în politica franceză. În schimb, Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, a promis că-i va elibera pe francezi de elitele arogante.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS