Confidenţialitate

Percheziții la SJU Piatra-Neamţ în ancheta incendiului care a ucis 10 persoane

Mai multe percheziţii au avut loc, duminică seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamț.

Qnchetatorii au ridicat mai multe documente necesare în efectuarea anchetei cu privire la incendiul care a avut loc sâmbătă seară la secţia ATI a spitalului.

“În cursul zilei de duminică, 15 noiembrie, la unitatea medicală a avut loc o percheziţie, efectuată în baza unui manadat emis de un judecător, pentru ridicarea mai multor documente necesare stabilirii cauzelor care au determinat producerea incendiului din secţia ATI. Percheziţia s-a derulat între orele 18,30 şi 2,00 noaptea, la serviciu fiind prezenţi toţi responsabilii, care le-au pus la dispoziţie organelor de anchetă toate documentele solicitate. Reprezentanţii SJU Piatra Neamţ cooperează cu toate instituţiile abilitate şi oferă întregul suport pentru ca anchetatorii să stabilească în cel mai scurt timp şi cât mai exact modul în care s-a produs tragedia din secţia ATI, în urma căreia zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru cadre medicale au fost rănite”, potrivit unui comunicat al unității sanitare.

Parchetul General efectuează cercetări într-un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă după ce 10 pacienţi cu COVID-19, internaţi în secţia ATI, au murit într-un incendiu care a izbucnit, sâmbătă seara, în unul dintre saloane.

Doi medici şi două asistente au fost răniţi în incendiu.

Un doctor care a suferit arsuri pe jumătate din suprafața corpului, pe când salva pacienți, a fost transferat la un spital din Belgia.

De luni, încep verificări la toate secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din țară. Controlul – ordonat de premierul Ludovic Orban – urmează tragediei din weekend.