Confidenţialitate

UPDATE: Adina Buzatu, suspect de evaziune fiscală și spălare de bani

Designerul Adina Buzatu și scriitorul Eugen Burada sunt personajele principale într-o amplă anchetă declanșată în această dimineață de procurorii Parchetului de e lângă Curtea de Apel Ploiești.

Stilistul Adina Buzatu a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. E a fost adusă cu mandat și are calitatea de suspect într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

În dosar mai sunt 26 de suspecți.

Se fac percheziții la sediile mai multor societăți comerciale din Capitală, Prahova, Ilfov, Suceava și Iași. Acuzațiile sunt de evaziune fiscală și spălare de bani.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru EuropaFM că stilistul Adina Buzatu urmează să fie adusă la sediul Parchetului de pe langă Curtea de Apel Ploiești pentru a fi audiată în acest dosar. Ea este cercetată într-o cauză de evaziune fiscală și spalare de bani în care prejudiciul a fost calculat de procurorii ploieșteni la suma de 37 milioane de lei.

în aceeași cauză este anchetat și scriitorul și scenaristul Eugen Burada, dar și un celebru avocat din București.

Conform unui comunicat remis presei de Parchetul care coordonează ancheta, în perioada 2012-2014, administratorii unui număr de 20 de societăţi comerciale au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale având drept scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor. Prejudiciul provocat se ridică astfel la aproape 40 de milioane de lei.