Confidenţialitate

Percheziții la Primăria Iași, într-un dosar deschis în urma unei sesizări a municipalității, spune edilul Mihai Chirica | AUDIO

Mai multe percheziții au avut loc luni la Primăria Iași, dar și la mai multe sevicii din subordinea primăriei. Primarul Mihai Chirica spune că este vorba despre un dosar deschis în urma unei sesizări a municipalității.

Dosarul vizează modalitatea în care un om de afaceri local a primit de la Primăria Iași un teren în concesiune, în centrul orașului, unde a ridicat un bloc de locuințe.

Edilul din Iași, Mihai Chirica, susține că anchetatorii au ridicat de la primărie documente pentru a verifica modul în care a fost acordat acest teren în anul 2005:

„A venit să-și ia documentele, de altfel mai există în momentul de față un pachet de documente trimise la ei.Noi am sesizat instituțiile statului și cred că am făcut bine.”

24 de percheziții au avut loc luni dimineață și peste 20 de persoane vor fi duse la audieri.

Procurorii DIICOT suspectează că mai multe persoane au obținut în mod fraudulos un teren din patrimoniul Primăriei, iar prejudiciul este estimat la 2 milioane de lei. În dosar sunt verificați notari, avocați dar și funcționari publici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș

Foto: Inquam Photos/ Liviu Chirica