Percheziţii la persoane suspectate că au livrat unor instituţii mobilier urban fără acte de provenienţă

Poliţiştii din Olt fac, joi, douăzeci de percheziţii în cinci judeţe, la firme şi persoane suspectate de operaţiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă. Suspecţii ar fi livrat unor instituţii mobilier urban pentru care nu aveau acte de provenienţă. Prejudiciul este de aproape şapte milioane de lei.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt fac, joi, 20 de percheziţii, pe raza judeţelor Olt, Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman, la locuinţele unor persoane şi la sediile sociale ale unor persoane juridice.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operaţiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă.

Anchetatorilor spun că o familie de romi din județul Olt, cunoscută drept clanul Fluture, a vândut mai multor primării, mobilier urban fără a deține documente de proveniență. Potrivit primelor informații oferite de poliție, mobilierul fie era produs de suspecți, fie achiziționat de la terțe persoane, iar apoi aceștia s-ar fi folosit de firme fantomă pentru a vinde marfa către primării.

”În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituţii, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă”, anunţă Poliţia Română.
Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 6.830.000 de lei.

În cauză, vor fi aplicate sechestre asiguratorii, iar la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, vor fi conduse cinci persoane, pentru audieri.

În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS