Percheziții la locuința fostului președinte al directoratului Astra Asig

Locuința fostului președinte al Astra Asigurări, Radu Mustățea a fost percheziționată în joi dimineață de către procurori. El este suspectat că a încasat daune pentru un incident fictiv.

În acest dosar, Radu Mustățea este suspectat de spălarea banilor şi delapidare. Fostul președinte al Astra Asig, Radu  Mustățea este suspectat că, impreuna cu soția sa încasat, în baza unei poliţe de asigurare a locuinţei, daune de peste 900.000 de lei pentru un incident fictiv.

Anchetatorii au decins la locuința lui Radu Mustățea, la cea a soției acestuia, precum și la domiciliul mamei fostului preşedinte al Astra Asigurări şi la reprezentanţi ai societăţii EM-Mar Geoconstruct. De asemenea, procurorii au mers şi la sediul Astra Asigurări, pentru a ridica mai mullte documente care vor fi folosite în anchetă.

Mustățea ar fi avizat și aprobat, în interes propriu, dar și pentru apropiați, plata unei dezpăgubiri de 915.000 de lei.

În august 2010 Radu Mustăţea şi soţia acestuia, Roxana, au încheiat o poliţă de asigurare complexă a locuinţei. Cu două săptămâni înainte de încheierea poliţie au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare a acelei locuinţe, pentru care au plătit un avans de 130.000 de euro din suma totală stabilită la 370.000 de euro.

În  octombrie 2010,  Astra Asigurări a aprobat, pentru daune incluse în poliţia de asigurare, o despăgubire de 915.000 de lei, din care a virat aproape 755.000 de lei în contul mamei lui Radu Mustăţea şi cealaltă sumă de aproape 160.000 de lei în contul societăţii EM-Mar Geoconstruct, firmă care ulterior a fost radiată. Despăgubirea a fost aprobată în şedinţa directoratului Astra Asiguări, condus atunci de Radu Mustăţea.

O parte din această sumă ar fi fost folosită pentru achiziţia imobilului asigurat, spun anchetatorii

În urma investigaţiilor, anchetatoriinu au găsit dosarul de daune, nici în format electronic, nici în format fizic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS