Confidenţialitate

Percheziții la importatori și distribuitori de carne, într-un dosar cu un prejudiciu de 21 de milioane de lei

Zeci de percheziții au loc la această oră în București și alte 7 județe într-un dosar de evaziune fiscală cu produse din carne.

Sunt vizați importatori și distribuitori din industria alimentară, inclusiv cel mai mare distribuitor de carne din România, Antrefrig.

Prejudiciul din dosar depășește 21 de milioane de lei.

Polițiștii au descins astăzi în 53 de locații din București și județele Ilfov, Arad, Alba, Mureş, Dâmboviţa, Botoşani şi Prahova.  23 de persoane sunt suspectate de evaziune fiscală, înșelăciune și spălarea banilor. Infracțiunile au fost comise în perioada 2011-2014, în domeniul comerţului intracomunitar cu produse din carne şi produse chimice vândute în mod ilicit in România către mari distributori.

Potrivit anchetatorilor, e vorba de 15 firme de tip “fantomă”, iar prejudiciul se ridică la 21 de milioane de lei. Faptele vizează domeniile carne şi materie primă pentru fabricarea polistirenului.

Din datele obţinute de anchetatori și citate de site-ul de știri www.news.ro, unele dintre aceste produse au ajuns şi la depozitul angro Antrefrig din Bucureşti, cel mai mare distribuitor de carne din România. Într-un comunicat de presă, compania Hame România a precizat că în acest caz nu este implicat și pateul Antrefrig.

”Nu există nicio asociere între marca noastră, Antrefrig, și acest dosar. La mijloc este o confuzie cauzată de numele altor societăți, înregistrate la Registrul Comerțului, nume care includ cuvântul Antrefrig.”