Perchezitii la firma fratelui deputatului Sebastian Ghita

Este cercetată o licitație a Ministerului Educației din 2013, pentru un proiect cu fonduri europene de 33 de milioane de euro.

Procurorii anticorupție fac percheziții în această dimineață la mai multe firme, printre care și la firma ce aparține fratelui deputatului Sebastian Ghiță.

Surse judiciare au declarat că procurorii DNA fac percheziții la sediul firmei 2K Telecom, care aparține lui Alexandru Ghiță și la Avitech Co. SRL, ambele în orașul Voluntari.

Se fac cercetări în legătură cu o licitație a Ministerului Educației din 2013, pentru proiectul Internet în școala ta, finanțat integral cu fonduri europene – este vorba de 33 de milioane de euro.

Numele firmei lui Alexandru Ghiță apare și în raportul Curții de Conturi din anul 2013, în care au fost constatate nereguli cu privire la un contract prin care firma acestuia urma să realizeze un sistem call-center pentru Ministerul de Interne – lucrarea nu a fost gata la timp, iar termenul a fost prelungit, însă au apărut cheltuieli suplimentare din cauza uzurii morale a echipamentelor și softurilor alese.

Același raport arată că prin contract au fost plătite servicii de mentenanță și garanție de peste 430 de mii de lei, în timp ce legea prevede prevede gratuitatea garanției acordate.”